Unikátní operace trvaly téměř dvě hodiny

14. 10. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Pacientům ve středním a starším věku odstranili lékaři Městské nemocnice ve Valašském Meziříčí předstojnou žlázu v raném stadiu rakoviny. "Tento druh operace se obvykle provádí na urologických klinikách...


Valašské Meziříčí - Dvě urologické operace, s ohledem na místní podmínky zcela unikátní, provedli tento pátek lékaři Městské nemocnice ve Valašském Meziříčí. Pacientům ve středním a starším věku odstranili předstojnou žlázu v raném stadiu rakoviny.

„Tento druh operace se obvykle provádí na urologických klinikách a ve fakultních nemocnicích. V prostředí městských zdravotnických zařízení je výjimečným jevem,“ připomněl ředitel nemocnice Milan Leckéši. Zákroky, provedené tříčlenným týmem zdejších urologů v čele s primářem Miroslavem Štursou, trvaly jednu a půl až dvě hodiny. „Stav pacientů je stabilizovaný, s normálním pooperačním průběhem,“ dodal Leckéši.

Úspěšné operace podle něj otevírají cestu k dalšímu rozšíření odborné lékařské péče v meziříčské nemocnici. „Budeme se tomuto druhu zákroků věnovat i nadále. Podmínkou ale je, že operace povede k úplnému vyléčení pacienta. V ostatních případech je třeba postupovat jiným způsobem,“ upozornil ředitel Leckéši.

(eš), Zlínské noviny, 14.10.2002

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?