Úrazovou nemocnici Brno povede Doležal, dosud ji řídil dočasně

25. 3. 2009 8:24
přidejte názor
Autor: Redakce
Ředitelem Úrazové nemocnice Brno se od dubna stane Karel Doležal (60). V nemocnici působí už nyní - z pověření městských radních zařízení od ledna vede. Nyní zvítězil ve výběrovém řízení na řádného šéfa. Jeho jmenování dnes schválili městští radní, řekl dnes ČTK mluvčí magistrátu Pavel Žára...


Doležal je ekonom a podle primátora Romana Onderky (ČSSD) má s řízením zdravotnických zařízení zkušenosti - v minulosti působil ve vedení městské Nemocnice Milosrdných bratří a na ministerstvu zdravotnictví.

Doležal je také místostarostou městské části Brno-Žabovřesky, byl zvolen za ČSSD. Na tuto funkci chce k 1. červenci rezignovat, řekl dnes ČTK. Na radnici je odpovědný za školství a rád by setrval do konce školního roku.

V nemocnici nyní Doležal pracuje hlavně na záležitostech, které vyvolal lednový přechod zařízení od ministerstva pod správu Brna. Nemocniční ekonomové proto organizují výběrová řízení na všechny nákupy nad 15.000 korun a vyjednávají o úhradách s pojišťovnami. „Abychom byli placeni za skutečně odvedené výkony,“ řekl Doležal. Chce prý také dosáhnout zkrácení splatnosti plateb od pojišťoven, aby nemocnice „nečekala na 25 milionů korun pět měsíců nad řádný termín“.

Úrazová nemocnice i pod správou města funguje podle ředitele jako dřív. Připravují se první investice - zateplení a renovace přístrojů. Měly by se nakupovat z dotací z fondů Evropské unie.

Doležal chce také jako ředitel dosáhnout toho, aby se Úrazová nemocnice vrátila zpět do sítě traumacenter, odkud vypadla loni. Předtím, než na ministerstvo zdravotnictví odejde žádost, bude podle ředitele třeba odstranit nedostatky, které nemocnici komisaři při posuzování loni vytýkali. Týkají se heliportu a urgentního příjmu. Měl by se rozšířit, řekl ředitel.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?