Ústecká nemocnice opravila za 4 miliony Kč novorozenecké oddělení

19. 4. 2011 8:04
přidejte názor
Autor: Redakce
V Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem po rekonstrukci otevřeli prostory novorozeneckého oddělení. Stavebních úprav za více než čtyři miliony korun prošla se dočkala jednotka intenzivní péče o nedonošené novorozence.


Nemocnice opravy zaplatila z vlastních zdrojů. Na dnešní tiskové konferenci to řekl Petr Benda, předseda představenstva Krajské zdravotní, která ústeckou nemocnici spravuje.

„Nové stavební úpravy mají především zabránit přenosu infekcí mezi jednotlivými částmi oddělní,“ řekl na prohlídce prostor primář oddělení Petr Janec. Změnila se i funkce některých místností, sestry díky tomu mají větší přehled o dětských pacientech.

Novorozenecké oddělení Masarykovy nemocnice je podle primáře jedním ze 12 pracovišť v zemi, které se věnují péči o nedonošené děti. Hranice přežití je podle něj v Česku dokončený 24. týden těhotenství. „V severočeském regionu se rodí více nedonošených dětí než jinde v České republice,“ dodal Janec.

Slavnostního otevření se zúčastnila také organizátorka šestého ročníku akce Krása pomáhá dětem Lenka Kocmanová Taussigová. Do charitativní módní show v Severočeském divadle opery a baletu v Ústí nad Labem se zapojily české modelky, akci moderovala Iva Pazderková.

Finanční výtěžek 375.000 korun ze vstupného letos podle mluvčího Krajské zdravotní Jiřího Vondry poputuje na dovybavení oddělení čtyřmi novými pulzními oxymetry k hodnocení tepové frekvence a třemi infuzními pumpami.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?