Ústecký kraj bude jako první v republice vlastnit nemocnici

17. 4. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Masarykova nemocnice se stane jednou z prvních v České republice, která bude převedena do vlastnictví kraje. Včera to potvrdil zástupce hejtmana Ústeckého kraje Jaroslav Foldyna. Převod očekává v září nebo v říjnu letošního roku...


„Tématem posledního jednání, které jsem vedl v uplynulých dnech s náměstkem ministra zdravotnictví Pohankou, byl také aktuální dluh nemocnice v částce 320 miliónů korun. Jednali jsme ale nejen o oddlužení zdravotnického zařízení,“

upřesnil Jaroslav Foldyna. Podle jeho názoru se ale již nemůže opakovat situace, aby se nemocnice znovu dostala do takových dluhů.

„Není také dobré, aby primáři nemocnice měli ještě další soukromé úvazky,“

doplnil zástupce hejtmana.

Další technické záležitosti převodu nemocnice ale zůstávají ještě otevřené. Foldyna navíc před časem uvedl, že zatím není také zcela jasné, zda zvolit obdobné řízení zdravotnických zařízení, jako byl dříve ústav národního zdraví, či jinou formu.

Termín dostavby bukovského areálu nemocnice zůstává nejasný.

„Jako nejoptimističtější variantu vidím rok 2003 v případě, že všichni političtí reprezentanti Ústeckého kraje budou intenzivně hájit zájmy svých občanů,“ řekl při své únorové návštěvě Ústí ministr zdravotnictví Bohumil Fišer. Ředitel nemocnice Jiří Madar tehdy doplnil, že na dostavbu chybí asi 1,2 miliardy korun. Aktuální stanovisko k převodu na kraj Masarykova nemocnice prozatím neposkytla.

Tomáš Prchal, Severočeské noviny, 17.04.2001

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?