Už jen tři doktoři nemocnice nestáhli výpověď

23. 2. 2011 8:17
přidejte názor
Autor: Redakce
Doktoři z Písku už nechtějí odcházet. Ačkoliv výzvu Děkujeme, odcházíme podpořilo zpočátku sedmdesát ze sta doktorů a výpověď jich podalo sedmnáct, se stahováním výpovědí písečtí lékaři spěchají.


Do včerejšího dopoledne vedení nemocnice přijalo již čtrnáct stažených výpovědí.

„Nejsem schopna říct, jestli ti tři lékaři, kteří výpověď nestáhli, ji stáhnout nechtějí, mají práci v zahraničí nebo jsou třeba na horách na dovolené,“ uvedla Dana Krákorová, která působí v písecké nemocnici na pozici ekonomického náměstka.

Doktoři mají čas na stažení výpovědí do čtvrtka, už teď je ale jasné, že píseckou nemocnici akce odborů příliš nezasáhne. Ačkoliv někteří doktoři v nemocnicích celé republiky se zdráhají stáhnout výpověď kvůli problémům odborářského bosse Martina Engela, písečtí se tím netrápí.

„To písecké doktory nijak neovlivnilo. I sám Martin Engel vyzval lékaře, ať na něj neberou ohled,“ doplnila Krákorová. Doktoři v Písku mají oproti některým kolegům i další výhodu. Vedení je přijímá za stejných podmínek jako byly ve chvíli, kdy výpovědi podali.

„Bereme to tak, že pokračuje jejich dosavadní pracovní poměr. U nás se nestalo to, že by chtěl odejít primář nebo zástupce primáře, u nich by to bylo samozřejmě jiné,“ řekla Krákorová.

Nemocnice i přes stažené výpovědi a zažehnanou zdravotnickou krizi pokračuje v běžném hledání dalších doktorů. „Průběžně poptáváme personál, ročně se vymění tak pět až sedm doktorů, takže bychom je hledali i bez Děkujeme, odcházíme. Myslíme na budoucnost,“ poznamenal ředitel Jiří Holan.

Podle něj má písecká nemocnice výhodu v tom, že si může stále doktory vybírat. Ačkoliv písecká nemocnice má jedny z nejvyšších průměrných platů ze všech nemocnic v jižních Čechách, iniciativa lékařských odborů zde zaznamenala velký ohlas. Podle Jiřího Holana ctili doktoři kolegialitu.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?