V Boleslavi začne dnes fungovat zubní pohotovost i ve všední dny

4. 3. 2009 8:04
přidejte názor
Autor: Redakce
V Mladé Boleslavi začne dnes odpoledne opět fungovat zubní pohotovost i ve všední dny. Lidé si budou moci dát své zuby ošetřit v úterý, středu a čtvrtek od 16:00 do 20:00. ČTK o tom informovala tisková mluvčí města Hana Koišová...


V Boleslavi dosud fungovala zubní pohotovost jen o víkendech a svátcích, jejím provozovatelem je kraj. Nová pohotovost bude sídlit v Gellnerově ulici nedaleko bývalé dětské nemocnice. Její zprovoznění je výsledkem jednání města s firmou Topdent, která v Boleslavi již provozuje právě víkendovou zubní ambulanci v krajských prostorách.

„Podle našeho průzkumu devadesát procent obyvatel chce, aby zubní pohotovost fungovala nejen o víkendech, ale i ve všední dny,“ řekl primátor města Raduan Nwelati.

Zastupitelé Mladé Boleslavi minulý týden ve čtvrtek schválili neinvestiční dotaci ve výši až 300.000 korun z rozpočtu města na podporu zřízení pohotovosti. „Tyto finance jsou v rozpočtu města připraveny na případné pokrytí ztráty této zubní pohotovosti,“ řekl primátor. Město však podle něj předpokládá, že částka, která bude potřeba na pokrytí ztráty, bude daleko nižší.

O zubní pohotovosti se v loňském roce v Boleslavi hodně mluvilo. V létě totiž zanikla kvůli přetíženosti místních zubařů, byla jedinou v regionu a nezvládala velký nápor pacientů. V říjnu pak byl její provoz obnoven, ne však ve všední dny.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?