V Boskovicích vybrali šéfa nemocnice. Jméno neprozradili

25. 5. 2010 8:20
přidejte názor
Autor: Redakce
Rada města Boskovice včera večer vybrala, kdo stane v čele tamní nemocnice. Jméno nového jednatele však vedení města zatím prozradit nechtělo. "Kandidáta jsme vybrali, ale bližší informace o něm sdělíme až na dnešní tiskové konferenci," informovala po volbě místostarostka Boskovic Jaromíra Vítková.


Šéfa nemocnice v Boskovicích volili hned z osmi kandidátů. „Uchazečů na post jednatele společnosti provozující nemocnici se přihlásilo osm. Z toho jedna uchazečka nedodala odpovídající podklady, vybírali jsme proto z těch zbývajících sedmi,“ uvedl v den volby starosta Boskovic Jaroslav Dohnálek.

Svého favorita starosta neprozradil. „Můžu jen říct, že adepti na post šéfa nemocnice byli z manažerských kruhů nebo ze zdravotnictví,“ řekl Dohnálek, který je dočasným jednatelem nemocnice. Bývalého jednatele nemocnice v Boskovicích Jaroslava Černého radní odvolali koncem března. Dostal se totiž do křížku se zákonem. Třikrát jej navíc odsoudil Krajský soud v Brně. Podle obžaloby měl Černý zneužít informací v obchodním styku v době, kdy vedl nemocnici svaté Zdislavy v Mostištích na Žďársku.

Tu měl prostřednictvím své firmy Chironax a nevýhodné leasingové smlouvy připravit o jeden milion korun. Právě tato kauza mimo jiné zlomila Černému vaz v ředitelském křesle městské nemocnice v Boskovicích. „Dalším problémem bylo, že pan Černý některé materiály ohledně chodu nemocnice nedodával radě včas,“ řekl k odvolání starosta.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?