V boskovické nemocnici otevřeli zrekonstruované laboratoře

24. 9. 2014 10:28
přidejte názor
Autor: Redakce

Na začátku září v Nemocnici Boskovice slavnostně otevřeli nově zrekonstruované klinické laboratoře. Zmodernizovaný provoz je efektivnější i tím, že plochu laboratoří tu předělali na jednu velkou místnost.




Komplexní zakázku do Boskovic dodala společnost Siemens, a to od konceptu uspořádání nové laboratoře až po moderní diagnostické přístroje. Díky tomu dochází ke sjednocení provozu hematologie a biochemie, což přinese úsporu času i zlepšení komfortu pro pacienty a zdravotníky. „Laboratoř se dříve skládala z několika menších částí, což zaměstnancům komplikovalo pohyb v tomto prostoru. Provoz tam byl neefektivní, průchod materiálu nepřehledný. Plochu jsme proto předělali na jednu velkou místnost moderního střihu. Umožňuje to také větší zastupitelnost personálu,“ řekl jednatel nemocnice Dan Navrátil, MSc, MBA. Novinku pozitivně pocítí i pacienti. „Už nebudou tápat, ke kterému okénku mají vzorky doručit. Vše je nyní v jednom,“ vysvětlil Dan Navrátil.
Sloučení dvou linií laboratorního informačního systému přinese usnadnění práce nejen lékařům v nemocnici, ale také zdravotníkům ze spádové oblasti Boskovic. „Jedna databáze pacientů, jedna žádanka a jeden výsledkový list přispívá ke komplexnímu hodnocení laboratorních výsledků. Výsledky vyšetření jsou navíc doručeny ve velmi krátkém čase, “ uvítala změny i vedoucí oddělení laboratoří Ing. Anna Páchová.

Ing. Anna Páchová v nově otevřeném provozu laboratoří. -Foto: Nemocnice Boskovice

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?