V broumovské nemocnici opravou vznikly nové ordinace

15. 8. 2013 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Nemocnice v Broumově na Náchodsku získala po opravách tři nové ordinace, odběrovou místnost a další zázemí pro personál. Hradecký kraj za opravu zaplatil necelých šest milionů korun. ČTK o tom informoval mluvčí hejtmanství Imrich Dioszegi.


Stavbaři také nedávno skončili stavební práce v nemocnici ve Dvoře Králové nad Labem.

Díky stavebním úpravám začnou v broumovské nemocnici působit jeden plicní a dva praktičtí lékaři. „Nové jsou také šatny a denní místnost pro zdravotníky, kuchyň či sociální zařízení pro zaměstnance nemocnice, které v této části nemocnice dosud chybělo. Moderní jsou nyní také prostory pro odkládání použitého zdravotnického materiálu či nebezpečných odpadů,“ uvedl Dioszegi. Kraj investoval do broumovské nemocnice od roku 2010 zhruba 30 milionů korun.

Od začátku srpna slouží pacientům a zdravotníkům také zrekonstruovaná jednotka intenzivní péče chirurgického oddělení královédvorské nemocnice. Stavební práce kraj stály přibližně tři miliony korun. „Nyní mají zdravotníci dostatek místa pro péči o těžce nemocné pacienty. Rekonstrukce rovněž přispěla ke zlepšení hygienických podmínek tohoto pracoviště, které je pro nemocnici nepostradatelné,“ uvedla krajská radní Jana Třešňáková.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?