V Evropském týdnu mozku se lidé dozvědí o nových objevech a léčbě

10. 3. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
V Evropském týdnu mozku, který začíná právě dnes a potrvá do neděle, seznámí odborníci nejširší veřejnost s novými objevy a trendy ve výzkumu, s pokrokem v oblasti neurověd a léčby mozkových onemocnění...


PRAHA - Veřejně přístupné přednášky se konají v budově Akademie věd (AV) na Národní třídě.

Dnes dopoledne je zahájí Dušan Urgošík z Nemocnice Na Homolce, který osvětlí léčbu mozkových onemocnění gama nožem a elektrostimulací. Odpoledne pohovoří profesor Josef Syka z Ústavu experimentální medicíny AV o lidském sluchu.

Úterní program začne docent Karel Šonka z neurologické kliniky Všeobecné fakultní nemocnice přednáškou zaměřenou na význam spánku a jeho poruchy. Odpoledne bude hovořit předsedkyně AV Helena Illnerová z Fyziologického ústavu AV o denních a sezónních hodinách v živých organismech.

Ve středu dopoledne je na programu přednáška profesorky Evy Sykové z Ústavu experimentální medicíny AV o buněčné terapii, která je nadějí pro pacienty s onemocněním mozku a míchy. Odpoledne pohovoří Ladislav Csémy z Psychiatrického centra Praha o drogové závislosti, kterou probere od biologických základů po sociální chování.

Čtvrteční přednáška profesora Cyrila Höschla z Psychiatrického centra Praha osvětlí nové poznatky o diagnóze a léčbě schizofrenie. Cyklus uzavře docent Alexandr Chvátal z Ústavu experimentální medicíny AV přednáškou o přenosu signálů v mozku.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?