V Itálii se během týdne narodila druhá dvojčata "starým rodičům"

26. 9. 2011 8:51
přidejte názor
Autor: Redakce
Italskému manželskému páru ve věku prarodičů se ve čtvrtek narodila zdravá dvojčata. Je to tento týden v Itálii již druhý porod ženy v postmenopauze. Ve stejné době soud odebral dítě rodičům, které označil za příliš staré.


„Jsme velmi šťastní, je to zázrak, za který děkujeme bohu,“ řekla osmapadesátiletá matka a dvaasedmdesátiletý otec.

Dvojvaječná dvojčata, chlapec a děvče, přišla na svět císařským řezem, který lékaři provedli ve 33. týdnu těhotenství, jež proběhlo bez komplikací. Děti i matka jsou podle agenturních zpráv v pořádku. Matka, která chtěla předejít předčasnému porodu, strávila několik posledních týdnů těhotenství na lůžku.

Lékař Enrico Ferrazzi, který se staral o manžele a rodil děti, prohlásil:„Narodily se dvě milované a velmi vytoužené děti. A je to naše práce.“ Manželský pár z Milána si po 27 letech marných pokusů splnil svůj sen mít dítě díky umělému oplodnění provedenému v cizině. v Itálii je tato praxe zakázána.

Je to druhý případ porodu v postmenopauze na Apeninském poloostrově během jediného týdne. V neděli se lékařskému manželskému páru v Salernu narodila také dvojčata. Jejich matce je 57 let a otci 70.

Minulý pátek vypukla v Itálii polemika poté, co soud odňal dítě rodičům ve věku 58 a 72 let s odůvodněním, že se stane v mladém věku sirotkem a do té doby se bude muset starat o své staré rodiče. Soud v Turínu uvedl, že toto dítě bylo „plodem perverzního uplatnění obrovských možností, které nabízí genetický pokrok“, a odsoudil rodiče za „narcistickou potřebou mít dítě“.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?