V litoměřické nemocnici začala rekonstrukce operačních sálů

19. 1. 2015 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
V Městské nemocnici v Litoměřicích začala rekonstrukce centrálních operačních sálů. Jejich celková obnova přijde na přibližně 50 milionů korun, z toho 42,5 milionu kryje dotace z Regionálního operačního programu (ROP) Severozápad. Zbytek zaplatí nemocnice z vlastních prostředků.


ČTK to řekla Naděžda Křečková z oddělení marketingu, vnitřního auditu a kvality nemocnice.

Rekonstrukce je rozdělena do dvou etap, pracovat se bude vždy v polovině pavilonu. „Není jednoduché rekonstruovat operační sály bez jakéhokoliv dopadu na výkon operativy. Pacienti to však v poskytovaných zdravotních službách nijak nepocítí,“ uvedl předseda Správní rady nemocnice Radek Lončák. Změny v plánování některých odkladných operačních výkonů však jsou podle něj možné.

V prostorách operačních sálů dělníci vymění podlahové krytiny včetně antistatického povrchu, instalují nové elektricky otevíratelné dveře do umýváren i samotných sálů a vymění klimatizační jednotky. Pracoviště bude vybaveno digitální technologií umožňující sdílení dat v rámci nemocnice a videopřenosy z operačních sálů pro výukové účely.

Stavební část úprav centrálních operačních sálů za téměř 11 milionů korun má být hotova do konce června.

Litoměřická nemocnice také chystá modernizaci porodního sálu tak, aby vyhovoval současným požadavkům matek i personálu. Nemocnice má připravenu architektonickou studii, která nezahrnuje pouze úpravy samotného porodního sálu, ale změnu koncepce celého pracoviště. Ještě letos chce nemocnice zpracovat projektovou dokumentaci, získat stavební povolení a projekt uskutečnit. Předpokládané náklady ve výši zhruba sedm milionů korun nemocnice zaplatí ze svých zdrojů.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?