V mostecké nemocnici se objevila legionella

22. 11. 2016 8:25
přidejte názor
Autor: Redakce
V části vodovodního potrubí mostecké nemocnice byla zjištěna bakterie legionella


Podle vedení zdravotnického zařízení se žádný pacient touto nebezpečnou bakterií nenakazil. Nemocnice ale zavedla preventivní opatření a objednala zařízení pro chemické ošetření vody. O případu dnes informoval zpravodajský server iDNES.cz.

Nebezpečnou bakterii hygienici odhalili na jednotce intenzivní péče interního a chirurgického oddělení. Aby nemocnice předešla možné nákaze, zavedla některá mimořádná opatření. Pacienti se sprchují v ústní roušce, aby bakterii nevdechli, k čištění zubů a přípravě jídel se používá destilovaná nebo převařená voda.

Vlastník mostecké nemocnice, společnost Krajská zdravotní, o případu ví od úterý. Zařízení pro chemické ošetření teplé vody, které by problém s bakterií vyřešilo, má specializovaná firma dodat do dvou týdnů, uvedl server. Současně probíhá výměna vybraných vodovodních baterií, sprch i hadic za nové a ostatní se dekontaminují.

Bakterie legionella ohrožuje hlavně lidi oslabené například chronickým onemocněním. Obvykle se množí ve špatně konstruovaných nebo nedostatečně udržovaných rozvodech teplé vody.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?