V motolském areálu se pod matkou se synem propadla podlaha

1. 3. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
V areálu pražské fakultní nemocnice v Motole se v pátek propadla část podlahy ve chvíli, kdy tudy procházela matka se čtyřletým synem. Žena vyvázla s pohmožděninami a modřinami, chlapec se udeřil do hlavy...


PRAHA - Mluvčí motolské nemocnice Eva Jurinová řekla, že nehoda se stala v místech, kam se běžně nechodí, a to těsně před plánovanou revizí objektu.

Centrum komplexní péče o děti s poruchami vývoje, které není součástí dětské nemocnice v Motole, bylo v pátek kvůli opravě propadlé podlahy uzavřeno - pacienty a lékaře vystřídali opraváři.

Po víkendu specializované léčebné centrum již zahájí běžný provoz, uvedla mluvčí. I když se nehoda naštěstí obešla bez vážnějších zranění, opět to dokládá, v jak havarijním stavu některá pracoviště Motola jsou, řekla Jurinová.

Podlaha byla podle Jurinové pokryta linoleem, pod ním bylo víko od šachty. „Okraje krytu byly zrezivělé, takže povolily,“ poznamenala. V březnu je v plánu pravidelná revize této přízemní budovy.

DÁLE ČTĚTE:
„Svědčí to o tom,že nemocnice nemápeníze, a tak musíjen flikovat,co se dá,“uvedla mluvčí FN MotolEva Jurinová.

Dětská nemocnice v Motole je v nepřetržitém provozu přes třicet let bez jakékoli modernizace a rekonstrukce. Řeší se jen havárie. Tento měsíc tam například praskla stoupačka na jednom z pokojů dětské hematologie. Zdravotníci museli narychlo přestěhovat do bezpečí dvouletou holčičku.

Motol proto čeká na pomoc politiků. Vláda zatím nerozhodla o miliardě korun na první etapu rekonstrukce dětské nemocnice. Ministryně zdravotnictví Marie Součková má doplnit svůj návrh tak, aby bylo jasné, jak zachovat unikátní motolské pracoviště a zároveň odstranit havarijní stav budov. Celkem bude na

rekonstrukci potřeba přes pět miliard. Kabinet má o Motolu znovu jednat v březnu.

Odklad podle Jurinové znamená, že bude nutno dál bezchybně léčit na rizikovém pracovišti, kdy nikdo neví, co se může přihodit.

DÁLE ČTĚTE:
Skvělá nemocnice, kde rostou břízy ze zdi
Motol od vlády miliardu nedostal
V Motole v noci stěhovali děvčátko

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?