„Nyní je strava pro nemocnici zajišťována dodavatelsky. Denně je přiváženo asi sto šedesát obědů pro zaměstnance a tři sta obědů pro pacienty. Zároveň s tím se také dováží asi čtyři sta studených svačin a večeří,“ řekla mluvčí Kroměřížské nemocnice Veronika Klímová.
Po rekonstrukci složité dovážení stravy po více než čtyřech letech odpadne: v nemocnici se začne vařit. „Ve chvíli, kdy opět obnovíme provoz kuchyně, očekáváme, že se zlepší kvalita stravy jak pro pacienty, tak pro naše zaměstnance. Také očekáváme ekonomickou úsporu v řádech několika milionů korun ročně,“ podotkl ředitel zdravotnického zařízení Pavel Calábek.
Zhruba třiatřicet milionů z celkových nákladů uhradí Zlínský kraj, zbylých deset milionů, určených na technologii, doplatí nemocnice z vlastních zdrojů. „První etapa oprav, spočívající ve statickém zajištění stavebních konstrukcí celé budovy či úpravách sociálního zařízení a šaten pro personál kuchyně, by měla být ukončena do konce roku 2011,“ uzavřel ředitel.