V nemocnicích se každý rok kradou statisíce

8. 8. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Škoda vzniklá krádežemi předmětů vnitřního vybavení nemocnic dnes běžně ročně v každé z nich činí zhruba sto tisíc korun. To, že ani Nemocnice Karlovy Vary není v tomto ohledu výjimkou, nám včera potvrdila její mluvčí Zdeňka Marková. "Krádeže v nemocnicích nejsou bohužel ničím novým. I když se na nich v některých případech podílejí pacienti sami...


Karlovy Vary - nejvíce věcí ukradnou zloději, kteří přijdou zvenčí,“ říká Zdeňka Marková.

Krade se téměř vše, co se dá odnést - nádobí, prádlo, svítidla, vodovodní baterie, zdravotnický materiál…

„Nedávno jeden zloděj ve večerních hodinách vnikl na plicní oddělení a odnesl odtud televizor. Ten se vrátil na své místo téměř ihned naštěstí jen proto, že policejní hlídka podezřelého muže s lupem na noční ulici zastavila a rozhodla se jej zkontrolovat. Velké množství zdravotnického materiálu si do igelitových tašek naložila také jedna z pacientek gynekologického oddělení,“ vzpomíná tisková mluvčí.

Interna karlovarské nemocnice přišla neuvěřitelnou drzostí zlodějů o tři mikrovlnné trouby během jediného víkendu. Muži v montérkách vydávající se za nemocniční opraváře přišli na internu s tím, že jim předchozí směna zdravotníků ohlásila na mikrovlnkách závadu. Že prý mají trouby odnést k opravě. V rozsáhlém komplexu nemocnice, v němž pracují stovky lidí, je anonymita jejího technického personálu velká.

„Prostory s televizory jsou dnes důsledněji zamykány. Nemocniční komplex je živý organismus, v němž se vše uhlídat prostě nedá. S elektronickým zabezpečením areálu i s prací naší bezpečnostní agentury jsme spokojeni,“ dodává Zdeňka Marková.

TOMÁŠ SVOBODA, Plzeňský deník, 8.8.2001

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?