V Ostravě zemřela žena na otravu metylalkoholem, v ČR je 17 obětí

13. 9. 2012 7:37
přidejte názor
Autor: Redakce
V Ostravě zemřela na otravu metylalkoholem žena, kterou nemocnice v kritickém stavu přijala ve středu večer. V regionu jde o devátou oběť otrav, v zemi o sedmnáctou.


Ženu přivezla do nemocnice záchranná služba. Lékaři Městské nemocnice Ostrava ji museli resuscitovat. ČTK to řekl mluvčí nemocnice.

Sedmačtyřicetiletou ženu v jednom z ostravských bytů našel o sedm let starší muž. „Už byla v bezvědomí. Přivolal záchranáře. Kriminalisté později v bytě zajistili stopy i láhve od alkoholu,“ řekla ČTK mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Dodala, že u zajištěné láhve bylo už na první pohled jasné, že nejde o originální etiketu.

V moravskoslezských nemocnicích leží podle dostupných informací kvůli otravám jedovatým alkoholem 11 lidí. Zdravotní stav některých je kritický. Mnozí přišli o zrak. Lékaři se obávají, že se řada pacientů vůbec neprobere z bezvědomí.

Nejvíce lidí, pět, je v péči lékařů havířovské nemocnice. Stav jedné pacientky je kritický, ale začal se lehce zlepšovat. Další tři jsou ve vážném stavu. Pátý otrávený je na tom už podstatně lépe. Sice oslepl, ale v nejbližších dnech by z nemocnice mohl být propuštěn. ČTK to řekl náměstek pro lékařskou péči Jaroslav Lux.

Jeho kolegové přišli do kontaktu i s otráveným mužem, který odmítl hospitalizaci a do nemocnice docházel jen na kontroly. Nyní už je v pořádku.

Dva metylalkoholem otrávení jsou v ostravské městské nemocnici. Ani v jejich případě se stav příliš nezměnil. Jeden je na tom špatně, druhé o něco lépe. Jeden otrávený je v Nemocnici Podlesí v Třinci, další pak v Opavě a jeden také v orlovské nemocnici.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?