V ostravské fakultní nemocnici se dnes narodila čtyrčata

26. 4. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Staniční lékařka novorozeneckého oddělení Marie Luxová potvrdila, že zdravotní stav dětí je zatím dobrý. "Jsou v inkubátorech a věnujeme jim maximální možnou péči," řekla Luxová. Za poslední tři roky se v porodnici...


Císařským řezem dnes přišla v ostravské Fakultní nemocnici na svět čtyřčata. Jak ČIA potvrdil přednosta Porodnicko-gynekologické kliniky Peter Koliba, dvě holčičky a dva chlapce přivedla na svět maminka z Rožnova pod Radhoštěm. „Prvorodičku k nám přivezli z olomoucké Fakultní nemocnice,“ dodal Koliba.

Maminka je podle něho po porodu v pořádku a zdravotní stav dětí odpovídá jejich předčasnému narození. „Pro nízkou váhu jsme děti okamžitě předali novorozeneckému oddělení dětské kliniky, které je pro tyto účely špičkově vybaveno,“ doplnil lékař.

Staniční lékařka novorozeneckého oddělení Marie Luxová potvrdila, že zdravotní stav dětí je zatím dobrý. „Jsou v inkubátorech a věnujeme jim maximální možnou péči,“ řekla Luxová. Za poslední tři roky se v porodnici ostravské fakultní nemocnice narodila 150krát dvojčata a pětkrát trojčata.

„Porod čtyřčat nebývá tak častý. Za dobu osmi let, co jsem přednostou porodnické kliniky v Ostravě, se čtyřčata nenarodila,“ řekl ČIA Koliba.

Anopress zpravodajství, 26.4.2002

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?