V pátek začnou Deváté Luhačovické dny

20. 3. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
O nemocech dýchacích cest bude od pátku po dva dny jednat 250 lékařů z celé naší republiky a někteří přední odborníci ze Slovenska na Devátých luhačovických dnech...


Luhačovice - Pořádá je Společnost alergologie a klinické imunologie a Česká pneumologická a ftyzeologická společnost.

Setkání předních odborníků začíná v pátek dopoledne a končí v sobotu ve 13 hodin. “ Budeme jednat především o dvou základních tématech. První z nich se jmenuje Astma bronchiale a týká se průduškového astmatu. Druhý den se budeme zabývat chronickou obstrukční plicní chorobou. Zazní samozřejmě i další tematika, zejména ve volných částech programu,“ řekl jeden z hlavních organizátorů akce, luhačovický primář plicního oddělení Zdeněk Hlobil.

Lékaři si v průběhu dvoudenního jednání vymění zkušenosti a poznatky nejen z léčby těchto závažných onemocnění, ale také se poradí o tom, jak jim účinně předcházet. Za důležitou považují především včasnou prevenci.

Současně bude v Luhačovicích zasedat výbor České pneumologické společnosti. “ Akce se zúčastní celá plejáda docentů a profesorů, významných špiček svého oboru. Takže to bude na výsost prospěšné jednání,“ podotkl primář.

Deváté luhačovické dny doplní také výstavky produktů předních českých výrobců lékařské techniky, léčiv a dalších zdravotnických potřeb. Program dvoudenního jednání zahrnuje kromě pracovní části i některé doprovodné akce.

Vlastimil Langer, Zlínské noviny, 20.3.2002

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?