V Pekingu kvůli SARS uzavřena hlavní nemocnice

24. 4. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Nekontrolované šíření epidemie těžkého akutního syndromu dýchacích cest si dnes vynutilo uzavření hlavní nemocnice v čínské metropoli Pekingu. Objevilo se totiž minimálně 60 případů nákazy mezi zdravotnickým personálem...


PEKING - a pacienty.

Pekingskou univerzitní nemocnici s kapacitou 1200 lůžek hlídá od půlnoci policie. Více než 2000 zaměstnanců je sledováno, zda se u nich neprojeví příznaky choroby.

Pacienti byli přemístěni do šesti jiných zařízení určených k léčení SARS.


Aktuální zpravodajství o SARS - ZDE

Počet nakažených dosud neznámým typem zápalu plic v Číně od středy vzrostl o 125, další čtyři lidé na chorobu zemřeli. Většina nových případů je hlášena z Pekingu. Čína v současné době přiznává 110 obětí viru a přes 2400 infikovaných.

Peking dnes jmenoval čínskou „železnou dámu“ Wu I předsedkyní komise pro boj proti SARS. Proslýchá se, že by se současná vicepremiérka Wu mohla stát budoucí ministryní zdravotnictví. Dosavadní čínský ministr zdravotnictví byl zatím po kritice zbaven svých funkcí v komunistické straně.


AKTUÁLNÍ INFORMACE O SARS:
NOVÝ POČÍTAČOVÝ VIRUS
Na internetu se objevil nový počítačový virus Coronex, který využívá strachu lidí ze šíření skutečného viru SARS. Počítačový virus se šíří hromadně e-mailem a snaží se přesvědčit uživatele, aby otevřeli přílohu s podrobnostmi o tomtoo nemocnění.
KANADA SE OHRADILA PROTI VAROVÁNÍ WHO
Kanada, kde je zaznamenán největší počet případů SARS mimo Asii, se ostře ohradila proti středečnímu varování WHO před cestami do její obchodní metropole Toronta.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?