V Plesné rozdělí 4,5 tuny zdravotního materiálu

1. 8. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
..."Chtěli jsme pomoci českým lidem v nesnázích. Uvědomili jsme si, že z německých nemocnic a domovů důchodců se po pěti letech provozu automaticky vyřazuje funkční zdravotní materiál usnadňující život starým a invalidním lidem... Včera doputovalo na západ Čech patnáct manuálních a čtyři elektrické invalidní vozíky, dvacet rehabilitačních židlí, dvacet polohovacích postelí...


Chebsko - Spolupráce mezi Čechy a Němci nabírá další obrátky i v sociální sféře. Včera ráno byla v Chebu proclena zásilka humanitární pomoci pro zdravotně handicapované a přestárlé občany z charitativní oraganizace v bavorském Waldbrunnu.

„V nákladním voze, který nám bezplatně zapůjčila firma z našeho města, jsme přivezli čtyři a půl tuny zdravotních pomůcek pro nemocné a seniory,“ informavala nás Herta Erbar z waldbrunnské charity, v jejíž hlavě se zrodila myšlenka humanitárního daru.

„Kamarádka Herta se mnou nedávno pobývala na západě Čech na dovolené,“ prozradila Češka Marcela Berneburg žijící v Bavorsku. „Chtěli jsme pomoci českým lidem v nesnázích. Uvědomili jsme si, že z německých nemocnic a domovů důchodců se po pěti letech provozu automaticky vyřazuje funkční zdravotní materiál usnadňující život starým a invalidním lidem. Spojili jsme se Sdružením zdravotně postižených v Plesné a chebskou katolickou Charitou, a dnes můžeme do rukou českých přátel předat tento provozuschopný zdravotnický materiál,“ dodala.

„S uskutečněním celé humanitární transakce nám velice pomohl plesenský starosta Josef Hluchý, Brigita Loosová z chebské katolické charity, hostinský z Nového Drahova i celní a spediční instituce,“ pochválila Jana Stadtlerová, předsedkyně Sdružení zdravotně postižených z Plesné, které bude materiál přerozdělovat. “

Pomoc se dostane k invalidům z Plesné, ústavům sociální péče v Lubech i na Patě a zařízením katolické charity.“

Včera doputovalo na západ Čech patnáct manuálních a čtyři elektrické invalidní vozíky, dvacet rehabilitačních židlí, dvacet polohovacích postelí, tři elektrické podložky do lůžek proti proleženinám, čtyři hydraulické výtahy do koupelnových van a řada jiného zdravotnického materiálu. Další dar, minimálně dvojnásobné množství, plánují poslat členové charity z Walbrunu začátkem října.

VLADIMÍR KUČERA, Plzeňský deník, 1.8.2001

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?