V plzeňské nemocnici hořelo, pacienti nebyli zraněni ani ohroženi

22. 4. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
V pátek kolem poledne začalo hořet na oddělení dětské psychiatrie v plzeňské fakultní nemocnici. Podle mluvčí nemocnice Renaty Jenšíkové požár neohrozil pacienty, ani nepoznamenal chod nemocnice...


PLZEŇ - Válenda začala v pátek kolem poledne hořet na oddělení dětské psychiatrie v plzeňské fakultní nemocnici. Při požáru nebyl nikdo zraněn, řekl ČTK mluvčí krajských hasičů František Vaško.

Podle mluvčí nemocnice Renaty Jenšíkové požár lůžka neohrozil pacienty, ani nepoznamenal chod nemocnice. Zdravotníci pouze vyvedli děti z pokoje s hořícím lůžkem, žádná další evakuace nebyla nutná, řekla mluvčí.

Když na místo přijeli hasiči, v hořícím pokoji již nikdo nebyl. Uhasili tedy lůžko a vyvětrali pokoj, uvedl Vaško. Oheň podle něj napáchal v pokoji škody předběžně odhadnuté na 50.000 korun, včasných zásahem hasiči uchránili asi milionové hodnoty. Pravděpodobnou příčinou požáru byla podle mluvčího patrně hra dětí.

Požáry v nemocnicích nejsou výjimečné. V únoru například někdo úmyslně zapálil pračku na praní úklidových pomůcek v náchodské nemocnici. Požár zlikvidovali zaměstnanci, obešel se bez zranění a evakuace pacientů. Loni v únoru způsobil milionovou škodu požár v soukromé nemocnici ve Vrchlabí na Trutnovsku. Také zde nebyl nikdo zraněn, oheň ale vyřadil z provozu operační sály, rentgen a laboratoř. Deset milionů škody způsobil loni v červenci požár, který asi od nedopalku cigarety zachvátil část chirurgie ve Fakultní nemocnici v Olomouci. Nemocnice přestěhovala přes dvě desítky pacientů. V plzeňské nemocnici hořelo v lednu 2001 v přípravně operačního sálu v osmém patře. Při požáru nebyl nikdo zraněn ani evakuován.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?