V pondělí se prý narodí třetí klonované dítě

20. 1. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Sekta raeliánů tvrdí, že třetí klonované dítě na světě by se mělo každou chvíli narodit v Japonsku. Klonování nemohlo proběhnout na japonském území, protože japonský zákon to zakazuje...


TOKIO - Třetí klonované dítě na světě by se mělo narodit v nejbližších hodinách v Japonsku. Oznámila to náboženská sekta raeliánů, s níž je spojená společnost Clonaid zabývající se klonováním.

Klonování nemohlo proběhnout na japonském území, protože japonský zákon tento postup zakazuje. Trestá ho deseti lety vězení a pokutou až 85 tisíc dolarů.

Předsedkyně společnosti Clonaid Brigitte Boisselierová o víkendu oznámila chystané pondělní narození dítěte údajně naklonovaného buňkami z těla dvouletého chlapce, který zemřel při automobilové nehodě.

První klonované dítě se podle Clonaid narodilo v USA a další nizozemskému lesbickému páru. Narození klonovaných dětí ale není nezávisle vědecky potvrzeno a americký pár odmítl test holčičky na DNA ze strachu, že jim bude dítě odňato.

Boisselierová tvrdí, že naklonovala pět embryí, z nichž dvě děti jsou už na světě. Clonaid založila sekta raeliánů, která věří, že člověk byl naklonován mimozemšťany.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?