V přerovské nemocnici už se dočkali smlouvy

15. 5. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Vedení přerovské nemocnice s poliklinikou konečně po několika měsících přetahování uzavřelo kolektivní smlouvu se svými zaměstanci. Neschopnost dohodnout se na jejích podmínkách stála křeslo minulého ředitele tohoto zařízení a až jeho nástupcům se podařilo situaci stabilizovat...


„Uzavření kolektivní smlouvy a dohody o přesčasech jsem považoval za hlavní úkol po svém nástupu do funkce,“ konstatoval nový ředitel Zdeněk Horák, který je s výsledkem jednání spokojen. Podle jeho slov totiž její podepsání zajistilo konsolidování kdysi rozvířené situace v přerovské nemocnici. „Pro veřejnost je to jasný signál, že se věc uklidnila,“ soudí.

Samotné znění smlouvy je podle jeho slov výsledkem oboustranného kompromisu. „Dílčí ústupky asi udělala každá ze zúčastněných stran,“ poznamenal k tomu také jeden z odborářů, který však nechtěl bližší podmínky konkretizovat. S vedením prý jednaly celkem tři odborové organizace - Lékařský odborový klub -Svaz českých lékařů, dále Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR a Profesní odborová unie zdravotnických pracovníků Čech, Moravy a Slezska. Přerovská nemocnice s poliklinikou zaměstnává celkem 750 lidí.

Petra Uvírová, Olomoucký den, 15.5.2001

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?