V prostějovské nemocnici ráno hořelo, nikomu se nic nestalo

19. 11. 2013 8:08
přidejte názor
Autor: Redakce
V prostějovské nemocnici dnes ráno opět zasahovali hasiči. Zaměstnaly je zakouřené prostory v suterénu tamní budovy. Do kouře se zahalily poté, co vzplál koš na prádlo. Hasiči museli prostory odvětrat, škoda je odhadována na půl milionu korun. Pacientů se událost nedotkla. ČTK to dnes řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Hasiči zde zasahovali na konci září, kdy hořelo v tamní kantýně.


Do suterénu nemocnice hasiči vyrazili před 06:00. „Po výrazném zakouření zmiňovaných prostor následovalo odvětraní pomocí přetlakové ventilace. Zásah nevyžadoval nutnost evakuace osob a nikdo nebyl zraněn,“ uvedl mluvčí hasičů. Příčina požáru se vyšetřuje.

V prostějovské nemocnici zasahovali hasiči také 26. září kvůli požáru kantýny. Evakuovány byly tehdy dvě desítky pacientů včetně novorozenců z gynekologicko-porodnického oddělení. Při požáru nebyl nikdo zraněn, škoda byla tehdy rovněž vyčíslena na půl milionu korun. Příčinou požáru byla tehdy technická závada, kvůli které začalo hořet chladicí zařízení a oheň se rozšířil na některé vybavení a uskladněné zboží.

1)
“Pojišťovně se však podařilo poprvé v její historii počet pojištěnců udržet. Velký počet pojištěnců byl získán zejména akvizicemi spojenými s projektem elektronických zdravotních knížek a projevil se zde i nový klientsky orientovaný přístup Pojišťovny. Nárůst počtu pojištěnců ve srovnání se Zdravotně pojistným plánem 2010 byl rozhodující pro překročení tvorby Základního fondu zdravotního pojištění i v okamžiku, kdy i za této situace poklesla oproti roku 2009 částka předpisu pojistného z v.z.p. o 1,3% a v porovnání s rokem 2008 dokonce o 1,8%.”
Zdroj: Výroční zpráva VZP ČR 2010 (kapitola 5.1 Základní fond zdravotního pojištění, strana 28).

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?