V ruském Tatarstánu vypukla epidemie cholery

2. 8. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
V ruské autonomní republice Tatarstán byl potvrzen výskyt cholery. Dosud bylo kvůli této infekční chorobě hospitalizováno 218 lidí. U 33 z nich byla cholera potvrzena a byli izolováni na speciálním oddělení. Oznámila to včera ruská agentura ITAR-TASS s odvoláním na místní zdravotnické zdroje. V tatarském hlavním městě Kazani byla přijata zvláštní opatření, aby se epidemie této choroby nerozšířila...


Moskva -

„Výskyt cholery byl potvrzen u 33 nemocných,“ uvedl lékař kazaňské nemocnice. Ostatní lidé byli hospitalizováni kvůli podezření, neboť byli v kontaktu s nemocnými.

Včera zároveň začala likvidace zdroje nákazy - znečištěné vodní nádrže, která byla vypuštěna a zavezena hlínou. Hygienici obcházejí domácnosti a hledají lidi, kteří se v nádrži koupali nebo přišli do kontaktu s již nakaženými. Podobná ochranná opatření byla přijata i v sousedních regionech.

V Rusku se cholera vyskytla již v roce 1994 a 1995. Je jednou z několika chorob, které se v zemi opět vyskytly po pádu komunistického režimu, který je údajně vymýtil.

Plzeňský deník, 2.8.2001

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?