V teplické nemocnici bylo velmi živo

29. 5. 2010 7:23
přidejte názor
Autor: Redakce
Nemocnice Teplice je zapojena do celostátního projektu „30 dnů pro prevenci a léčbu cévních mozkových příhod“. Při této příležitost pozvala ve čtvrtek odpoledne veřejnost na Den otevřených dveří neurologického oddělení teplické nemocnice.

Zájemci se mohli zúčastnit přednášek pro laickou veřejnost například na téma prevence a léčba cévních mozkových příhod, úloha radiologa při diagnostice a úloha neurochirurga při následné léčbě CMP, operační čištění vnitřní krkavice, ke kterému byl přímý vstup do sálu, kde probíhala on line operace krkavice, nebo zdravý životní styl a nadváha.

Zájemci si mohli nechat změřit krevní tlak a tepovou frekvenci, změřit glykémii (hladiny cukru v krvi), změřit tělesnou výšku, tělesnou hmotnost a stanovit BMI a změřit hladinu cholesterolu v krvi.
Občanská pacientská sdružení se prezentovala v pavilonu „O“ – Sdružení CMP, Společnost Parkinson – Klub Most, Roska Teplice, MYGRA.CZ, Občanské sdružení ATOS, Sdružení Arkadie Teplice, Helppes – Centrum výcviku psů pro postižené o.s. a Nadační fond pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením.

Doprovodný program v nemocničním parku byl připraven v době od 14.00 hod. do 18.00 hodin na místě bývalé přistávací ploše pro vrtulníky za chirurgickým pavilonem.

Počasí se umoudřilo a po dopoledním dešti už nebyly žádné památky.

Prezentována byla hipoterapie, canisterapie, na programu byla prezentace integrovaného záchranného systému, ukázky výcviku služebních psů, ukázky první pomoci, prezentaci neziskových organizací, sdružujících pacienty postižené různými neurologickými nemocemi, přednáška o Vietnamu, ukázky paralympijských sportů, fotbalových dovedností dětí, ale také módní přehlídka zdravotnických uniforem, na kterou přijela s dalšími modelkami i Lenka Taussigová.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?