V třebíčské nemocnici už letos vypukne velké stěhování

21. 3. 2011 8:10
přidejte názor
Autor: Redakce
Finální stavební práce probíhají na výstavbě Pavilonu pro matku a dítě v areálu třebíčské nemocnice. Jeho výstavba vyjde na zhruba 286,7 milionu korun, připočíst bude třeba ještě finance na vybavení.


V současnosti se koná výběrové řízení na dodavatele vybavení tohoto pavilonu. Přestože přesný termín otevření nového areálu ještě není znám, už se rýsuje. „Rádi bychom areál otevřeli do letních prázdnin letošního roku,“ informoval Jan Nechvátal ze sekretariátu hejtmana.

Co konkrétně bude v novém pavilonu soustředěno, objasnil ředitel třebíčské nemocnice Leoš Dostál: „Nové prostory budou zahrnovat porodnici, dětské oddělení včetně novorozenecké stanice a dětské JIP, rehabilitaci s komfortní vodoléčbou a také bazénem, který zde doposud chyběl. Bude tam i lékárna a recepce.“

Podle slov ředitele bude nová porodnice disponovat moderními porodními boxy se zázemím, samostatným operačním sálem s komplet novým zařízením, lůžky se sociálními buňkami u každého pokoje, možností nadstandardu na přání rodiček, rovněž nadstandardním zázemím pro personál. Zatímco porodnice se přestěhuje do nového, oddělení gynekologie zůstane ve stávající staré budově.

Protože nový pavilon znamená kromě vyššího komfortu i vyšší provozní náklady, je třeba tento handicap vyrovnat. Proto do uvolněných prostor budou přesunuta pracoviště, která jsou v současné době mimo areál nemocnice.

Přibude léčebna a oční oddělení

Do nemocničního areálu tak přibude léčebna dlouhodobě nemocných a oční oddělení z budovy na Družstevní ulici a také oční škola.

Třebíčská nemocnice léta volala i po novém zázemí pro zdravotnickou záchrannou službu, sídlící v zadním traktu nemocničního areálu, v budově takzvaného Gigantu.

V jeho sousedství by se mělo začít s výstavbou nové budovy záchranné stanice už v příštím měsíci. „V současné době probíhá výběrové řízení na dodavatele stavebních prací,“ popsal situaci Jan Nechvátal. Jak uvedl, v přízemí jednopatrové budovy bude pět garáží pro zásahovou techniku, sklady, šatny a provozní zázemí.

V patře budou administrativní prostory vedení, pobytové místnosti, denní a školicí místnost a zázemí počítače. Z plánované výstavby heliportu v areálu sešlo kvůli nákladnosti. Záchranáři budou i nadále využívat heliport třebíčských hasičů.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?