V Ústí byl spuštěn systém VZP na ověřování dat pacientů

5. 4. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Projekt Extranet Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP), který slouží k ověřování dat o pacientech, začala nyní využívat i Masarykova nemocnice (MN). Citlivé údaje budou chráněny přístupovým jménem a heslem... Zdravotnické zařízení tak ihned získá odpověď, zda pojištěnec daného čísla existuje, nebo je-li jeho pojištění u VZP platné...


Nemocnice od projektu očekává operativní ověřování administrativních údajů o svých pacientech, pojištěných u VZP, ve sporných případech.

„Doufáme v další rozvoj projektu tak, aby nám pomáhal rychleji získávat úhradu za zdravotní péči poskytovanou pojištěncům největší české zdravotní pojišťovny,“ uvedl vedoucí centra informačních systémů MN Ing. Martin Zeman. Jak dodal, nemocnice nabídku VZP na zapojení do projektu Extranet jen vítá.

Projekt se týká podle Ing. Benáka jen smluvních partnerů VZP.

„Zdravotnická zařízení, pokud získají oprávnění ke vstupu do Extranetu po uzavření smlouvy, si mají možnost přes Internet ověřovat některé údaje o pojištěncích či o smluvním vztahu zdravotnického zařízení k pojišťovně,“

doplnil Ing. Benák. Rozšíření Extranetu předpokládá do budoucna i do dalších oblastí. A to nejen ve zdravotnických zařízeních, pro která je nyní hlavně koncipován, ale i třeba pro spolupráci se zaměstnavateli.

„Dosud tento kontakt probíhal až po třech úkonech, zatímco nyní lze údaje získat ihned a přímo,“ dodal Jan Benák.

top, Ústecký deník, 5.04.2001

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?