Vánoční trhy podpoří zdravotně postižené

16. 11. 2009 8:04
přidejte názor
Autor: Redakce
Pražský hotel Mandarin Oriental se stane dějištěm trochu jiných vánočních trhů. K zakoupení zde budou výrobky osob se zdravotním postižením.


Nadační fond pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením (NFOZP) a hotel Madarin Oriental, Prague, zvou na Adventní trhy, které se uskuteční ve vnitřních i venkovních prostorách hotelu.

K mání zde budou výrobky chráněných dílen a 50 % zaměstnavatelů osob se zdravotním postižením z celé ČR. Trhy se uskuteční každý adventní víkend vždy od 15 do 19 hodin, startují v neděli 29. listopadu.

„Jsme rádi, že nás hotel Mandarin Oriental, Prague vyzval ke spolupráci a společně s týmem tohoto celosvětově věhlasného hotelu můžeme uspořádat trhy, které jsou otevřeny všem návštěvníkům našeho hlavního města,“ říká Hana Potměšilová, ředitelka NFOZP.

NFOZP byl založen v červnu 2007 osobami, které postižené spoluobčany zaměstnávají, pro postižené pracují, postiženými osobami jsou nebo se ztotožňují s jejich problémy v této oblasti a chtějí pomoci. Je jediným nadačním fondem v ČR, který se zabývá výhradně problematikou zaměstnávání postižených osob.

V letošním roce NFOZP představil ochrannou značku Práce postižených. Projekt s působností v celé České republice, který je jedinečný nejen v zemích EU. Projekt vytváří systém, podmínky a možnosti pro označování výrobků, které zdravotně postižené osoby skutečně a prokazatelně vyrobily, kompletovaly, nebo balily, a to ochrannou značkou “Práce postižených“.

Svou návštěvou a případným zakoupením dárků podpoříte zaměstnavatele osob se zdravotním postižením, kteří dodržují platnou legislativu a nepodílí se na zneužívání práce zdravotně postižených a legislativy ČR.

Pro bližší informace: www.nfozp.cz

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?