Varnsdorfské ubytovny kontrolovali hygienici

16. 9. 2011 8:42
přidejte názor
Autor: Redakce
Všechny tři ubytovny ve Varnsdorfu na Děčínsku zkontrolovali městští úředníci a hygienici. Za asistence policistů se zaměřili se především na dodržování ubytovacích norem, řekla ČTK policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. Žádné závěry podle ní ale zatím zveřejněny nebudou.


První začala prohlídka ubytovny Sport, někdejšího maloměstského hotelu, který je považován za nejproblémovější ze tří ubytoven. „Měli jsme na místě tři dvoučlenné hlídky a postupovali jsme po dohodě s městským úřadem,“ řekla ČTK Hyšplerová. Mezi zhruba dvacítkou kontrolorů byli městští úředníci, hygienici i hasiči. Po prohlídce Sportu si podle mluvčí prohlédli i zbylé dvě ubytovny.

Sport patří jako jediný z nich soukromému majiteli, zbylé dvě patří městu. Podle informací ČTK proplácí majiteli Sportu stát za jednoho dospělého 2750 korun, ve dvou městských se účtuje 3000 anebo 2900 korun; děti potom stojí zhruba polovinu. Ubytovny ve Varnsdorfu jsou dlouhodobě problémové, podle obyvatel města v nich bují kriminalita. I proto k nim pochodovali aktéři čtyř ze šesti demonstrací, které se ve městě za poslední tři týdny konaly, policie jim v tom ale pokaždé zabránila.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?