Ve FN Na Bulovce slouží nové oddělení nukleární medicíny

11. 3. 2010 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Fakultní nemocnice Na Bulovce (FNB) disponuje novým oddělením nukleární medicíny, které zde 4. února slavnostně představila společnost Centrum nukleární medicíny s. r. o.


Nyní jsou přímo v nemocnici k dispozici nejmodernější přístroje nukleární medicíny, gamakamera SPECT a hybridní gamakamera PET/SPECT/CT. Jedná se o nejvyspělejší diagnostické přístroje současnosti, využitelné v mnoha lékařských oborech, zejména v onkologii. Umístění těchto technologií přímo v areálu FNB umožňuje efektivnější péči nejen o pacienty ze zdejšího onkologického centra, ale i z dalších oddělení nemocnice. Odpadá složitý transport pacientů, což šetří jak organismus těžce nemocných, tak i náklady nemocnice. „V onkologii jde, více než v jiných oborech, o čas.

Včasná diagnostika provedená použitím hybridní metody PET/CT umožní efektivnější léčbu, a to jak z hlediska větší šance na uzdravení pacienta, tak vynaložených nákladů na léčbu. Klademe důraz na efektivitu a kvalitu, proto provádíme správně indikovaná vyšetření bez zbytečného odkladu. Rovněž považujeme za důležitou vzájemnou komunikaci mezi pacienty a jejich lékaři a nabízíme jim moderní klientský přístup, vstřícné jednání a garanci, že vždy dostanou maximální péči,“ dodává MUDr. Irena Komorousová, ředitelka a vedoucí lékařka Centra nukleární medicíny.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?