Ve Františkových Lázních zasedne k diskusi parlamentní výbor

19. 2. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Odběry a transplantace lidských tkání a orgánů budou jedním z mnoha témat jednání výboru Poslanecké sněmovny České republiky pro sociální politiku a zdravotnictví...


Františkovy Lázně - Zasedání se má uskutečnit od středy do pátku tohoto týdne ve Františkových Lázních.

Dále bude parlamentní výbor diskutovat o zkušenostech s aplikací lázeňského zákona a o převodu kompetencí v sociální a zdravotní oblasti z okresů na kraj.

„S převodem kompetencí na vyšší správní celek v sociální a zdravotní sféře máme doposud nulové zkušenosti,“ reagoval včera zástupce hejtmana Karlovarského kraje Petr Horký na dotaz k jeho chystanému projevu na setkání s poslanci.

„Do dnešního dne nebyl převeden žádný majetek v této oblasti.“ Podle jeho slov mají ale úředníci zkušenosti s přípravou podobných transakcí.

„Neustále připomínkujeme zákony, které se týkají druhé fáze reformy veřejné správy. Před poslanci chceme hovořit o spolupráci s ministerstvem práce a sociálních věcí na delimitaci zařízení v oblasti sociální péče. S ministerstvem zdravotnictví řešíme nyní zejména finanční problémy zařízení, která přejdou pod správu kraje. Zaměstnává nás zadlužení chebské nemocnice,“ dodal zástupce Horký.

„Na třídenním rokování výboru parlamentu je vyhrazen asi tříhodinový program i pro prezentaci lázeňství,“ uvedla včera ředitelka Lázní Hana Heyduková. Lázeňský zákon je podle jejích slov v platnosti poměrně krátkou dobu a příslušná vyhláška ministerstva zdravotnictví dobu ještě kratší.

„Chybí nové lázeňské statuty. O těchto otázkách budeme jednat.“

VLADIMÍR KUČERA, Plzeňský deník, 19.2.2002

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?