Vedení nemocnice: Uzavíráme smlouvy s pojišťovnami

18. 8. 2009 9:30
přidejte názor
Autor: Redakce
Občané Tachovska oslovení Deníkem by například v nemocnici uvítali ještě porodnici. "Každou chvíli se dovídám, jak se rodí na dálnici směrem na Plzeň a podle mého by se porodnice v Plané uživila," řekl sedmašedesátiletý Radovan Vítovský. Swiss Med Clinic ale s touto možností zatím nepočítá...


Nemocnice v Plané je těsně před otevřením. Vyplývá to ze zprávy vedení nestátního zdravotnického zařízení Swiss Med Clinic, které má nemocnici v nájmu.

„V předchozích týdnech byla ukončena náročná rekonstrukce a dovybavenost vnitřních prostor zmiňované budovy. Swiss Med Clinic nyní zaměstnává veškerý potřebný personál. Nemocnice je plně vybavena všemi potřebnými lékařskými přístroji, operačními sály, jednotkou intenzivní péče a nadstandardními pokoji pro pacienty, a je tak plně připravena k zahájení poskytování zdravotní péče,“ shrnul Dan Romportl z vedení společnosti.

V Plané se také už uskutečnila první plastická operace - liposukce. „Tu jsme provedli pátého srpna,“ podotkl Romportl.

Vedení nemocnice také stále jedná se zdravotními pojišťovnami. „S některými z nich je smlouva již dohodnuta k prvnímu srpnu, s dalšími k prvnímu září,“ uvedl Romportl.

Se Všeobecnou zdravotní pojišťovnou byla uzavřena dohoda o převzetí ambulancí chirurgických oborů, nyní provozovaných tachovskou poliklinikou, taktéž k˙prvnímu září.

„Jednáme se čtyřmi lékaři této polikliniky, které bychom rádi zaměstnali a jsme těsně před uzavřením pracovních smluv. Ambulance nechirurgických oborů budou nadále provozovány Poliklinikou Tachov,“ řekl Deníku Romportl.

„Swiss Med Clinic dále spolupracuje s několika plastickými chirurgy a dalšími lékaři, kterým poskytuje operační sály včetně odborného personálu, a ostatní moderní prostory a vybavení k využití, aby zde mohli ve stanovených operačních dnech operovat své pacienty, kteří by jinak museli čekat na termíny operací třeba řadu týdnů i měsíců,“ dodal Romportl.

Nejen pro občany Tachovska by měla nemocnice poskytovat jednodenní péči na lůžku spolu s příslušnými ambulancemi, a to v oborech chirurgie, ortopedie, gynekologie, urologie, otorinolaryngologie a anesteziologie. Bude provozovat také oddělení dlouhodobé intenzivní péče. „Prvního pacienta přijmeme už dnes,“ uvedl Romportl.

Občané Tachovska oslovení Deníkem by ale například v nemocnici uvítali ještě porodnici. „Každou chvíli se dovídám, jak se rodí na dálnici směrem na Plzeň a podle mého by se porodnice v Plané uživila,“ řekl sedmašedesátiletý Radovan Vítovský.

Swiss Med Clinic ale s touto možností zatím nepočítá.

Někteří lidé rozjezd nemocnice kvitují. „Minimálně se může říkat, že Planá má konečně otevřenou nemocnici.

Jsem rád, že ji brzy zprovozní a doufám, že zase nezkrachuje. Pro občany Tachovska by to nebylo dobré,“ podotkl Martin z Plané.

Josef Holek, Regionální deník

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?