Vedením Nemocnici Na Františku byl pověřen nový ředitel

16. 9. 2009 8:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Vedením pražské Nemocnice Na Františku byl pověřen nový ředitel. Rada první městské části vybrala Josefa Valentu, který osm let působil v prostějovské nemocnici. Řekl místostarosta Jozef Helmeczy (ODS). Bývalého ředitele nemocnice Ivo Jokla městská rada odvolala v březnu kvůli nedostatkům v hospodaření nemocnice...


Radní podle Helmeczyho zatím Valentu pouze dočasně pověřili vedením nemocnice, která je příspěvkovou organizací Prahy 1. Pokud se osvědčí, jmenován bude od 1. prosince.

Jeho hlavním úkolem bude napravit hospodaření nemocnice, která je dlouhodobě ve ztrátě. „Věřím, že je schopen předložit koncepci, aby nemocnice byla neztrátová,“ řekl Helmeczy.

Nový ředitel se zastupitelům představí na jejich příštím zasedání. Helmeczy zároveň zastupitelstvu navrhne, aby podpořilo zřízení správní rady, která by zajistila městské části větší kontrolu nad děním v tomto zdravotnickém zařízení.

Nemocnici Na Františku na rozdíl od většiny pražských nemocnic zřizuje první městská část. Její zastupitelstvo loni v říjnu oddělilo od nemocnice polikliniku v Palackého ulici. Transakci kritizovali někteří opoziční zastupitelé, obávali se o zajištění lékařské péče pro obyvatele Prahy 1. Podle starosty Petra Hejmy (ODS) měla změna zlepšit hospodaření.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?