Velká Británie má první mobilní nemocnici na světě

15. 7. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Mobilní nemocnice je kromě jednoho operačního sálu vybavena osmi lůžky, anesteziologickým prostorem a klidovou zónou. V případě výpadku elektrické energie v průběhu operace automaticky nastartuje...


Jak uvádí londýnské ministerstvo zdravotnictví, bude v krátké době v anglickém hrabství Cambridgeshire uvedena do provozu „první mobilní nemocnice na světě“. V obrovském obytném voze zřízená mobilní klinika má do konce září týdně ošetřit 35 pacientů, kteří z důvodu přestavby v Hinchinbrooke Hospital (hrabství Cambridgeshire) nemohou být ošetřeni.

Mobilní nemocnice je kromě jednoho operačního sálu vybavena osmi lůžky, anesteziologickým prostorem a klidovou zónou. V případě výpadku elektrické energie v průběhu operace automaticky nastartuje bateriový motor, který zabezpečuje zásobování elektrickou energií. Všechny prostory jsou klimatizovány.

V případě, že se mobilní klinika osvědčí, mohla by se tato zařízení stát pevnou součástí státních zdravotních služeb (National Health Service - NHS). Již dnes projevilo 25 jiných NHS klinik o „Mobil Hospital“ zájem, aby mohly čekající pacienty rychleji odoperovat.

MUDr. Miloš Němec, www.Zdravi.Euro.cz

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?