Vítkovická nemocnice zaměstná 25 zdravotních sester po škole

5. 8. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Odbornou praxi letos v nemocnici absolvovalo přes 90 studentek, nejlepším z nich nemocnice nabídla práci. Nemocnice bezplatně poskytuje praxi studentům střední a vyšší zdravotní školy v Ostravě-Vítkovicích...


OSTRAVA - Pětadvacet zdravotních sester, které letos absolvovaly střední zdravotní školu, chce zaměstnat Vítkovická nemocnice blahoslavené Marie Antoníny v Ostravě. Odbornou praxi letos v nemocnici absolvovalo přes 90 studentek, nejlepším z nich nemocnice nabídla práci, řekla mediální zástupkyně zařízení Eva Kijonková.

Nemocnice bezplatně poskytuje praxi studentům střední a vyšší zdravotní školy v Ostravě-Vítkovicích. Studentky jsou po skupinách rozděleny na jednotlivá oddělení, kde se učí ošetřovatelskou péči a účastní se vizit. Každá studentka má také přidělený určitý počet pacientů, o které během své odborné praxe pečuje.

„Cílem praxe je naučit budoucí zdravotníky samostatně se starat o pacienty a jejich potřeby, ověřit si teoretické znalosti v praxi či zdokonalovat se v komunikaci s pacienty,“ uvedla Kijonková.

V současné době eviduje Úřad práce v Ostravě zhruba 50 zdravotních sester bez zaměstnání. Ve srovnání s jinými profesemi je to poměrně nízký počet. „Profese zdravotní sestry patří mezi ty, po kterých je poptávka. Nicméně samozřejmě vítáme, když čerství absolventi škol míří rovnou do zaměstnání,“ podotkla mluvčí úřadu práce Svatava Baďurová.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?