Vizitka nového ministra zdravotnictví

1. 7. 2010 8:47
přidejte názor
Autor: Redakce
Leoš Heger absolvoval Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Hradci Králové, na škole poté vyučoval. Jeho oborem je rentgenologie.


Leoš Heger (TOP 09, 62 let)

Datum a místo narození: 11. února 1948, Hradec Králové

Vzdělání: absolvoval Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Hradci Králové, na škole poté vyučoval. Jeho oborem je rentgenologie.

Současná funkce: od 29. května 2010 je poslanec Poslanecké sněmovny za TOP 09 v Královéhradeckém kraji.

Profesní kariéra: po studiu zůstal na fakultě jako její zaměstnanec a pracoval jako rentgenolog Fakultní nemocnice Hradec Králové (FN HK).

Přes čtyři roky pracoval také v zahraničí (USA, Kuvajt, bývalá NDR) a v letech 1991 až 1994 působil jako přednosta radiodiagnostické kliniky FN HK.

V roce 1993 se stal náměstkem ředitele FN HK, od roku 1996 byl jejím ředitelem. Po téměř 14 letech úspěšného hospodaření a rozvoje nemocnice na vlastní žádost loni funkci ředitele předal. Byl předsedou Asociace nemocnic ČR.

Dvakrát (2002 a 2006) byl zvolen jako nestraník do zastupitelstva Hradce Králové, vždy na kandidátce ODS. V roce 2008 byl jako nestraník ODS nominován i do senátních voleb, neuspěl ve druhém kole. Letos v květnu byl za TOP 09 zvolen do Poslanecké sněmovny.

Členství v politických stranách: člen TOP 09 , členem výkonného výboru TOP 09

Ostatní:

- Ve FN HK se podílel na zavádění ultrazvukové diagnostiky a vedl první CT pracoviště v republice.

- Jako ředitel FN osvědčil své manažerské schopnosti. Nebál se investic do zkvalitnění péče o pacienty při transparentnosti veškerých zakázek a finančních transakcí. Podařilo se mu při tom zachovat vyrovnaný rozpočet hospodaření FN.

- Je předsedou veslařského klubu v Hradci Králové.

- Získal zlatou medaili Lékařské fakulty UK - HK, ocenění Manažer roku 2007 a cenu města Hradec Králové Primus inter pares.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?