Vláda o týden přerušila jednání o miliardách pro státní nemocnice

23. 3. 2010 8:45
přidejte názor
Autor: Redakce
Vláda v pondělí o jeden týden přerušila jednání o částce 1,5 miliardy korun, které měly jít letos na strategické investice ve zdravotnictví. Dostat je má devět nemocnic a zařízení přímo řízených ministerstvem zdravotnictví na celkem 11 investičních akcí.


Novinářům to po jednání vlády řekl premiér Jan Fischer. Je nutné ještě objasnit některé právní aspekty, které upravují podmínky, za jakých bude ministerstvo financí peníze uvolňovat, uvedl premiér.

Peníze z bývalého Fondu národního majetku mají dostat fakultní nemocnice v Praze, Brně, Olomouci a Ostravě a pražský Institut klinické a experimentální medicíny (IKEM) a Ústav hematologie a krevní transfúze (ÚHKT).

Případný souhlas vlády nebude mít dopad na rozpočty krajů a obcí a nevyplývají z něj další nároky na státní rozpočet. Financování investičních akcí má být z prostředků získaných z výnosů prodeje majetku určeného k privatizaci.

Konkrétně vláda plánuje přispět například na rekonstrukci a modernizaci dětské části pražské Fakultní nemocnice Motol, na vybudování brněnského Mezinárodního centra klinického výzkumu ve Fakultní nemocnici U sv. Anny, na rekonstrukci traumatologie, urgentního příjmu a vybudování jednotky intenzivní péče (JIP) a anesteziologicko-resuscitační kliniky (ARK) ve Fakultní nemocnici v Ostravě nebo na modernizaci radioterapeutického pracoviště onkologické kliniky ve Fakultní nemocnici Olomouc.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?