Vojenská pojišťovna bude mít nového ředitele

24. 4. 2009 8:25
přidejte názor
Autor: Redakce
Vojenská zdravotní pojišťovna (VoZP) bude mít nového ředitele. Správní rada VoZP, v níž je od pondělí novým členem první náměstek ministryně zdravotnictví Marek Šnajdr, odvolala dnes s platností k 26. dubnu dosavadního generálního ředitele Františka Beránka...


Řízením pojišťovny pověřila Beránkova zástupce Jaroslava Hermana. ČTK to sdělila asistentka generálního ředitele Jaroslava Pejčochová.

„Ministerstvo obrany posílilo svůj vliv v této pojišťovně,“ uvádí se v prohlášení, jež ČTK obdržela. Správní rada dnes rozhodla o vypsání výběrového řízení na funkci generálního ředitele. Dnes také zvolila novým předsedou správní rady ředitele ekonomické sekce ministerstva obrany Tomáše Perutku. Dosavadní předseda správní rady Pavel Sehnal zůstává jejím členem.

„Do týdne bude vypsáno standardní výběrové řízení a do měsíce budou výsledky,“ řekl dnes ČTK Šnajdr. „Zatím bude pojišťovnu řídit dosavadní statutární zástupce a člen managementu. To znamená jasnou kontinuitu, nic se neděje,“ zdůraznil.

Šnajdr již dříve ČTK řekl, že přijal nominaci do správní rady VoZP, aby přispěl k posílení vlivu státu a nastolení pořádku v této pojišťovně. Dosavadní zástupci státu byli jen nižší úředníci, takže je podle Šnajdra vedení pojišťovny nebralo vážně.

VoZP pojišťuje zejména vojáky v činné službě a žáky vojenských škol, je ale otevřena i pro další občany. Má celorepublikovou působnost. Vznikla 18. prosince 1992 a má 553.000 pojištěnců.

O VoZP se v poslední době mluvilo v souvislosti s možným sloučením se Zdravotním pojišťovnou ministerstva vnitra. Ta má zhruba 1,2 milionu pojištěnců. Na pojišťovenském trhu by se tak objevil silný hráč, který by mohl alespoň zčásti vyvážit vliv Všeobecné zdravotní pojišťovny, která má přes šest milionů pojištěnců.

Úvahy o možném sloučení označil dnes Šnajdr za předčasné. „Zda sloučení bude, nebo ne, rozhodnou expertní týmy a správní rady,“ řekl.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?