Vrchlabská nemocnice žádá satisfakci

15. 3. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Satisfakci za informace uveřejněné o ukrajinském lékaři Jevgenii Skorykovi žádá po televizi Nova česko-německá Horská nemocnice Krkonoše, s.r.o. "Požadujeme ve stejném vysílacím čase uvést, že došlo k nepravdivému informování veřejnosti," říká majitel vrchlabské nemocnice Alexander Seidl...


Dvaačtyřicetiletý Skoryka, který doposud nemůže v České republice kvůli neznalosti jazyka vykonávat lékařskou praxi a pracuje v rámci předatestační přípravy na pozici laboranta, příspěvek Televizních novin na Nově degradoval na zaměstnance vykonávajícího vzdor nedostatečné kvalifikaci anesteziologa.

„Doktor Skoryk s atestací z anesteziologie a resuscitace má Karlovou univerzitou uznaný diplom - tzv. nostrifikaci. Nemůže však doposud pracovat na pozici lékaře,“ potvrdil šéf okresní pobočky České lékařské komory (ČLK) v Trutnově Jiří Řehůřek, který ve vrchlabské nemocnici ukončil tento týden kontrolu.

„Žádná pochybení ze strany nemocnice jsem nezjistil. Pokud někdo přesto má nějaké pochybnosti, může se obrátit na policii nebo soud,“ dodal Řehůřek s dovětkem, že podpisy na operačních protokolech, jimiž televize argumentovala, nepatří Skorykovi nýbrž primáři Vítězslavu Novohradskému.

„Dochází na operační sály, kde provádí drobné úkony pod dohleden druhého lékaře,“ podotýká na Skorykovu adresu jednatel nemocnice Zbyněk Cejnar, který v případě, pokud Nova požadavku nemocnice nevyhoví, hodlá nárokovat náhradu škody.

DÁLE ČTĚTE:
Pochybení ve vrchlabské nemocnici se nepotvrdilo

„Jenom na ambulancích jsme od úterka, kdy byla reportáž odvysílána, zaznamenali o polovinu méně pacientů než obvykle,“ podotkl Seidl považující incident za nekalý tah konkurence. „Chtějí nás zničit už pět let,“ dodává.

„Nařčení, které bylo uvedeno, nebylo stanoviskem TV Nova, ale bývalého ředitele vrchlabské nemocnice Vladimíra Drymla. V duchu objektivity a vyváženosti jsme dali prostor všem stranám. Pokud ČLK nezjistila ze strany nemocnice žádná pochybení, tak to uvedeme,“ tvrdí mluvčí TV Nova Dan Plovajko.

„Stojím si za tím, že podpis na anesteziologickém protokolu patří nekompetentnímu člověku. Více už sdělím pouze policii,“ kontruje bývalý ředitel Dryml.

Vladislav Prouza, Právo

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY:
Česko-německá horská nemocnice Krkonoše

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?