Vršovická nemocnice bude od srpna léčebnou dlouhodobě nemocných

9. 5. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Vršovická nemocnice v Obloukové ulici v Praze 10 se od 1. srpna změní na léčebnu dlouhodobě nemocných. Její pacienty bude postupně přebírat FN Královské Vinohrady...


PRAHA - Vršovická nemocnice v Obloukové ulici v Praze 10 se od 1. srpna změní na léčebnu dlouhodobě nemocných. Jednomyslně o tom rozhodli zastupitelé Prahy 10, která je zřizovatelem tohoto zdravotnického zařízení. Nemocnice bude své služby poskytovat ještě do konce července. Její pacienty bude postupně přebírat Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, řekl ve středu novinářům místostarosta Vladimír Kazbal (ODS).

Pro městskou část je ekonomicky velmi nevýhodné současné uspořádání nemocnice, jejíž jedna část slouží jako interna a druhá jako léčebna dlouhodobě nemocných. Praha 10 má navíc nejvyšší průměrný věk obyvatel v hlavním městě, zdůvodnil rozhodnutí zastupitelů Kazbal.

V budoucí léčebně dlouhodobě nemocných v Obloukové bude 120 lůžek. Před zahájením rekonstrukce čtyřpatrové budovy chce radnice dořešit majetkové a právní vztahy. Objekt totiž patří státu a městská část již několik let usiluje o to, aby ho získala. Investovat totiž smí výhradně do majetku, který vlastní.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?