Všechny nemocnice v Plzeňském kraji vezmou lékaře zpět

21. 2. 2011 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Všechny nemocnice zřizované PK vezmou zpět lékaře, kteří stáhnou své výpovědi zpět.


„Sice stále není stoprocentní garance, že se všichni vrátí, přesto věříme, že krize je zažehnána a lékaři po 1. březnu budou dál pokračovat ve své práci,“ uvedl v pátek krajský radní Václav Šimánek s tím, že i fakultní nemocnice již odvolala vyklízení oddělení a obnovila příjmy pacientů.

Ředitelé všech čtyř krajských nemocnic v Klatovech, Stodě, Rokycanech a Domažlicích přislíbili, že vezmou všechny lékaře zpět. V posledně jmenované sice již byla na pět primariátů vypsána výběrová řízení, ale jak uvedla ředitelka Alena Vyrutová, z nich dvě nemají žádnou spojitost s akcí Děkujeme, odcházíme. „Samozřejmě tam, kde se přihlásí více než jeden uchazeč o post, necháme výběrová řízení doběhnout,“ dodala.

V ostatních nemocnicích mají ředitelé přísliby lékařů, že své výpovědi stáhnou, jen ve Stodě z devíti výpovědí jedna lékařka definitivně ze své vůle odejde.

Šéfové zařízení zároveň odmítli, že by postupovali jako v Uherskohradišťské nemocnici, kde hodlá ředitel lékaře přijmout zpět za víceméně pro ně nevýhodných podmínek. „Ne, proč? Přidělávat si další problémy?“ říká ředitel klatovského zařízení František Lešundák.

Ze čtyř krajských nemocnic chtěla odejít více než třetina z 236 doktorů. Nejvíce ohroženými nemocnicemi v regionu byly klatovská, kde mělo vypadnout oddělení ARO, porodnice a chirurgie, a domažlická, kde neměla fungovat chirurgie a interna. Z fakultní nemocnice mělo odejít dalších 71 lékařů, hlavně z neonatologie a gynekologie. Také vedení FN je ochotno vyhovět všem, kteří výpovědi stáhnou.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?