Vsetínské interně chybí lékaři, zavře na čas lůžkové oddělení

19. 9. 2018 14:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Internímu oddělení Vsetínské nemocnice chybí lékaři. Od čtvrtka do 8. října bude proto omezen provoz příjmové ambulance. Později se na čas zavře i lůžkové oddělení. Na interně nyní pracuje devět lékařů na plný úvazek, což je pro plný provoz nedostačující. Ideální stav by měl být o tři až čtyři lékaře vyšší, řekla novinářům mluvčí nemocnice Dana Lipovská.


„Interní oddělení Vsetínské nemocnice omezuje od 20. září do 8. října provoz příjmové ambulance, která bude fungovat pouze do 15:00 a nikoliv přes noc. Pacienti však budou moci do 22:00 využít lékařskou pohotovostní službu,“ uvedla mluvčí. Všechny ostatní ambulance pro jiná oddělení budou fungovat v běžném provozu.

Od 26. září se uzavře lůžková část interny. „Hospitalizované pacienty lůžkové části interny přesuneme na jiná oddělení a noví pacienti budou přijímáni k hospitalizaci až 8. října. Akutní pacienty bude záchranná služba do té doby vozit do valašskomeziříčské nemocnice nebo do Zlína,“ uvedla ředitelka Vsetínské nemocnice Věra Prousková. Podle ní jde o mimořádnou záležitost, v říjnu se počet lékařů zvýší.

Lékaři, zejména v některých specializacích, chybí ve všech nemocnicích ve Zlínském kraji. Podle Lipovské se to týká zejména interních oddělení.

Vsetínská nemocnice na podzim dokončí stavbu nové interny. „Pro pacienty začne fungovat v lednu příštího roku v plném provozu i počtu personálu,“ uvedla Lipovská.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?