Výběrové řízení na ředitele klatovské nemocnice přezkoumá ministr

3. 8. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Dopisem adresovaným na ministerstvo zdravotnictví oslovil ve středu klatovský poslanec Milan Ekert (ČSSD) ministra Bohumila Fišera, aby přezkoumal průběh výběrového řízení na funkci ředitele klatovské nemocnice s poliklinikou. Určité pochybnosti má Ekert nejen kolem inzerátu na výběrové řízení, ale zejména o personálním obsazení výběrové komise...


Klatovy -

„Nevyváženým se jeví poměr zástupců veřejné správy a zdravotnické veřejnosti ve výběrové komisi - nebyli přizváni zástupci České stomatologické komory či České lékárnické komory, nebylo osloveno obvykle přizvávané ministerstvo zdravotnictví,“ uvádí se v dopise. Podle poslance je však mnohem závažnější zastoupení orgánů veřejné správy v komisi. Jak potvrdil starosta města Klatov Karel Mráz i hejtman Plzeňského kraje Petr Zimmermann, nebyl ani jeden z nich zřizovatelem oficiálně požádán o vyslání svých zástupců do výběrové komise.

„Přesto se v komisi objevili zástupci uvedených článků samospráv ovšem bez jakéhokoliv zmocnění, zároveň však s velice významnou a širokou rozhodovací pravomocí,“ píše se dále.

Poslanec poukazuje i na text inzerátu, který se objevil ve Mladá fronta Zdravotnictví a medicínaZdraví.Euro.cz. V požadavcích je totiž uvedeno vysokoškolské vzdělání, a to bez jakékoliv specifikace, stejně tak postačí přiložené čestné prohlášení uchazeče.

Zřizovatel klatovské nemocnice, kterým je zdejší okresní úřad, však o žádném pochybení výběrového řízení neví.

„Složení komise odpovídalo vyhlášce ministerstva zdravotnictví a text inzerátu je stejný, jaký byl při výběrovém řízení na předchozí ředitelku i na ředitele záchranné služby,“ reagoval včera na náš dotaz přednosta okresního úřadu mgr. Ivan Petrů. „Pokládám celou věc za poslancův předvolební boj,“ dodal.

RADMILA NAGOVSKÁ, Plzeňský deník, 3.8.2001

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?