Vyškovská policie zadržela posledního uprchlíka z léčebny

15. 8. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Útěk tří chovanců stál místo čtyři zaměstnance kroměřížské psychiatrie. Její ředitel Václav Klíma je propustil, neboť řádně nekontrolovali pacienty. Klíma označil za překvapivé, že se trojice dokázala na společném útěku domluvit...


BRNO/VYŠKOV - Vyškovská policie zadržela posledního ze tří uprchlíků z kroměřížské psychiatrické léčebny, mezi nimiž byl i pětadvacetiletý muž obviněný z vraždy. Sedmadvacetiletého muže zadrželi kriminalisté u jeho známého ve Chvalkovicích na Hané na Vyškovsku, řekl včera vyškovský policejní mluvčí Alois Gryc. Místo úkrytu muže, který pochází z nedalekých Ivanovic, měli policisté předem vytipované, dodal.

Uprchlíka si od policistů převzali pracovníci kroměřížské léčebny. Muž uprchl minulý týden v noci na úterý s dalšími dvěma pacienty z psychiatrické léčebny po vykopání mříží. Jednoho policisté zadrželi hned v den útěku ve Slušovicích na Zlínsku.

Dalším z uprchlíků byl pětadvacetiletý muž ze Zlína, kterého policisté obvinili z vraždy matky a pokusu o vraždu otce. Policisté ho chytili již druhý den a brněnský městský soud ho vzal do vazby. Nyní skončil útěk i posledního z hledaných mužů.

Útěk tří chovanců stál místo čtyři zaměstnance kroměřížské psychiatrie. Její ředitel Václav Klíma je propustil, neboť řádně nekontrolovali pacienty. Klíma označil za překvapivé, že se trojice dokázala na společném útěku domluvit. Dokonce se na něj připravovali a narušili předem upevnění železných mříží, které v noci vykopli i mimo dohled kamer.

V kroměřížském zařízení nyní pobývá zhruba deset lidí, kteří někoho zabili. Pokud se chovají klidně, mohou telefonovat, přijímat návštěvy a odcházet s povolením lékaře mimo léčebnu.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?