Vyšla první česká učebnice o drogách a drogové závislosti

30. 10. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Tým výhradně českých autorů zpracoval unikátní dvoudílnou publikaci Drogy a drogové závislosti. Dílo má téměř 700 stran a je určeno odborníkům, kteří se zabývají prevencí a léčbou nejrůznějších forem drogové závislosti...


PRAHA -

V této problematice jde o první českou učebnici, představil knihu ředitel sekretariátu Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky Josef Radimecký.

„Ta kniha je těžká jako předmět, i obsahově,“ prohlásil koordinátor publikace Kamil Kalina a vyzval odborníky ke čtení. Autorům poděkoval za jejich tříletou práci, jejímž výsledkem je podle něj v Evropě jedinečné dílo.

„Je málo národů, které vstupují do světa svou vlastní publikací o závislostech,“ zdůraznil. Podle něj odborníci mnohých zemí většinou studují překlady zahraničních publikací.

Oba svazky tvoří kapitoly, na jejichž zpracování se vždy podíleli různí autoři podle své specializace na typ závislosti. Obsahuje ale i odkazy na další odbornou literaturu.

Kniha je neprodejná, dostanou ji odborná zařízení, která se věnují léčbě drogových závislostí. Jde zhruba o 225 institucí.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?