Vysvětlení pro odkládání vyhlášek se hledá těžko

17. 9. 2010 8:30
přidejte názor
Autor: Redakce
Hodnocení odvolané náměstkyně Hellerové nejsou zrovna pozitivní. Nad některými kroky se pozastavuje i Česká lékárnická komora, její mluvčí Aleš Krebs poukázal zejména na zdržování při vydávání vyhlášek.


Jak hodnotíte odvolání náměstkyně Hellerové?

Vzhledem k tomu, že odvolání náměstka ministerstva zdravotnictví přímo neovlivňuje činnost komory, je naší „reakcí“ pokračování v dosavadních činnostech, mezi něž patří i příprava připomínek k návrhům změn připravované legislativy.

Co je dle Vás hlavním důvodem odvolání?

Odvolávání, stejně jako jmenování, svých náměstků má plně v rukou ministr zdravotnictví. Česká lékárnická komora nemá v této oblasti rozhodovací pravomoc, uvádění konkrétních důvodů by tak bylo pouze spekulací.

Koho byste si na místě Hellerové představovali?

Samozřejmě bychom přivítali komunikativního odborníka orientovaného v problematice a především obdařeného ochotou formovat proces vzdělávání podle potřeb školenců.

Jak byste zhodnotili působení náměstkyně?

Od roku 2007 byla permanentně připravována novela zákona 95/2004 a její prováděcí předpisy. Neustále odkládané přijetí zákona je možné odůvodnit poměry v předchozím složení sněmovny, ale pro obrovské zdržení při vydávání prováděcích vyhlášek se vysvětlení hledá jen velmi těžko. Například vyhláška o vzdělávání vstoupila v platnost rok po účinnosti zákona tj. od 1. července 2009. I přes její relativní „mladost“ musí dojít již letos k jejím úpravám. Česká lékárnická komora je připravena na konstruktivní spolupráci s nově jmenovaným náměstkem, stejně jako tomu bylo v případě paní náměstkyně Hellerové.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?