Výzkum - padni komu padni

18. 3. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce

 

P. Háva pouze hledá argumenty pro svou vizi státního zdravotnictví, tvrdí ředitel zdravotní pojišťovny Metal-Aliance Vladimír Kothera.

Ředitel Institutu zdravotní politiky a ekonomiky (IZPE) Petr Háva nedávno doslova nadzdvihl ředitele zaměstnaneckých pojišťoven. Obvinil je totiž, že vzhledem k přerozdělení pojistného, které je pro ně výhodné, tunelují systém, přičemž se odvolal na několikasetstránkový materiál svého institutu. Ředitelé pojišťoven se nakonec odhodlali podat na něj trestní oznámení. Podle jednoho z nich, Vladimíra Kothery, nejsou tvrzení ředitele institutu P. Hávy postavena na seriózním základě.

Proč pojišťovny podaly trestní oznámení na P. Hávu?

Není možné, aby pan Háva jen tak říkal, že zaměstnanecké zdravotní pojišťovny tunelují systém a zneužívají prostředky, s nimiž hospodaří. Nepřijatelné je i přirovnání pojišťoven ke zločinecké skupině, která okrádala stát v případu lehkých topných olejů. Pro mě je celý materiál IZPE, který jsem si přečetl a který má 300 stran, nepochopitelný. Lze z něj vyvodit, že pan Háva, i když se zaštiťuje svobodným bádáním, hledá pouze argumenty pro svou vizi státního zdravotnictví.

P. Háva vás v souvislosti se současným systémem přerozdělení pojis



  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?