VZP nákladně přestavuje budovu v centru města

5. 3. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Pravděpodobně do podzimu letošního roku by měla trvat rekonstrukce budovy karlovarské pobočky VZP. Odhaduje se, že náklady na přestavbu se budou pohybovat kolem dvaceti milionů korun...


Karlovy Vary -

Ředitel pobočky Miroslav Wimmer uvedl, že oprava přinese především větší komfort pro klienty pojišťovny: „Místo dosavadní chodby bude vybudována prostorná hala, k dispozici bude i bezbariérový výtah,“ říká ředitel Wimmer. Podle jeho slov budou dále přepážky vybaveny novými technologiemi a podobně.

V současné době je celá administrativa pojišťovny přemístěna do Tuhnic. Pracoviště, která se věnují kontaktům s klienty, jsou nyní v budově bývalého kalmetizačního střediska v Krymské ulici 41.

„Já a můj sekretariát sídlí rovněž dočasně v jiné budově,“ pokračuje ředitel Wimmer s tím, že adresa zasílání pošty zůstala stejná, podobně jako telefonní čísla.

Ředitel Wimmer reagoval rovněž na připomínky občanů, kteří sledují situaci v českém zdravotnictví a vnímají téměř každodenní informace o tom, že zdravotnická zařízení se dostávají do problémů kvůli tomu, že jim VZP včas neproplácí provedené výkony. A na druhé straně bude přestavovat svoje sídlo za mnoho milionů…

„Zdravotnickým zařízením na Karlovarsku proplácíme měsíčně tak obrovské částky, že investice, která je navíc nutná a provádíme ji kvůli klientům, je v porovnání s těmito výdaji malá.

Karlovy Vary jsou ostatně posledním z bývalých okresů v kraji, kde VZP sídlila v nevyhovující budově - v Chebu budou mít budovu novou, v Sokolově už nový objekt mají,“ dodal ředitel Wimmer.

SILVIE RISOVÁ, Karlovarské noviny

(foto: ilustrační foto Karlových varů)

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?